Şok CEO’su Uğur Demirel: Fikir bulmak kadar iyi uygulama da şart

Şok CEO’su Uğur Demirel: Fikir bulmak kadar iyi uygulama da şart

Uğur Demirel, çocuk yaşta başladığı ticaret hayatında güçlü bir disiplin ve sorumluluk duygusuyla şekillenen kariyer yolculuğunu anlattı. Şereflikoçhisar’da büyüyen ve aile işlerinde erken yaşta görev almaya başlayan Demirel, bugünkü liderlik anlayışının temelinde ailesinden aldığı değerlerin ve iş dünyasında edindiği tecrübelerin yattığını belirtiyor.

Anadolu’nun geleneksel yapısında büyümenin ona erken yaşta sorumluluk ve dürüstlük bilinci kazandırdığını ifade ediyor: “Ailemin bana aşıladığı ahlaki değerler, her ne iş yaparsam yapayım o işe tam bir özveri ve doğrulukla yaklaşmayı öğretti.”

Günlük iş temposunun yüksek olduğu bir perakende ortamında çalışan Demirel, işine olan bağlılığını vurguluyor. Yoğun iş günlerinde sabahları erken gelerek kendisine kısa bir sessizlik zamanı yaratmaya özen gösterdiğini belirten Demirel, iş-özel yaşam dengesini ailesiyle geçirdiği huzurlu anlarda bulduğunu dile getiriyor. Ancak onun için en önemli “iyi olma hali”, çalışmaktan gelen tatmin: “Çalışmak bana iyi geliyor. ‘Occupational wellness’ dediğimiz kavram yani bir işle uğraşmaktan gelen iyi olma hali beni anlatıyor.”

Son yıllarda yaşanan krizlerin perakende sektöründe liderlik becerisini sınadığını ifade eden Demirel, bu süreçlerde soğukkanlı kalmanın ve ekibi doğru yönlendirmenin önemine dikkat çekiyor. Şok Marketler’deki başarılarının ardında ise sadece iyi fikirler değil, uygulama becerisi de yatıyor. Demirel, Yıldız Holding Perakende Grubu’nda çalışanların önerilerini dinlemeyi, inovasyonu teşvik etmeyi ve işin kalbine inmek için “Goya” kavramını kullanmayı önemsiyor.

Teknoloji devriminin perakende sektöründeki etkileri üzerine konuşan Demirel, veri analitiği ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerin önemine işaret etti. E-ticaretin ve fiziksel mağazaların bir arada nasıl yönetileceğine dair uyguladıkları omnichannel stratejilerinin detaylarını paylaşan Demirel, “Fiziksel mağazalar ve e-ticaret platformları arasındaki dengeyi kurmak için her iki kanalda da güçlü bir müşteri odaklılık stratejisi izliyoruz” dedi.

Exit mobile version