Son dakika! TUSAŞ saldırısıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı: Teröristler paramotorla Türkiye’ye sızmış

Son dakika! TUSAŞ saldırısıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı: Teröristler paramotorla Türkiye’ye sızmış

Son dakika! Bakan Yerlikaya açıkladı: Teröristin kimliği belli oldu

Sabah’ta yer alan habere göre, teröristlerin Türkiye’ye paramotor kullanarak sızdığı ve PKK’nın Suriye Kamışlı’daki sözde kamplarında eğitim aldığı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristler sahada keşif yapmamış, daha önce dijital keşif yöntemleriyle tesis hakkında bilgi toplamış. Bu yöntemle saldırı planlarını detaylandırdıkları ve operasyonu gerçekleştirdikleri belirtiliyor.

Erkek teröristin 14 yaşında PKK’ya katıldığı ve terör örgütüne katıldıktan sonra Türkiye’ye bir daha girmediği istihbarat raporlarına yansıdı.

İKİ TERÖRİSTİN DE KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin de kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Yerlikaya, “Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.” dedi.

Yerlikaya, saldırıyı düzenleyen her iki teröristin de PKK üyesi olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atamaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Exit mobile version