Soykırıma ayakta alkış

Soykırıma ayakta alkış

İsrail Başbakanı bir saatlik konuşmasında 79 kez alkışlanırken jetler Gazze’deki 60 noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Bombardımanda can kayıpları yaşandığı bildirildi.

Gazze saldırılarının başladığı günden bu yana ilk kez ABD Kongresi’nde konuşan İsrail Başbakanı, 39 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıları ‘medeniyet ile barbarlık’ arasında bir savaş olarak nitelendirdi. Washington’a “Bize araçları daha hızlı verin işi daha hızlı bitirelim” sözleriyle seslendi. 7 Ekim’i Pearl Harbor saldırılarına benzeten Netanyahu “Biz tüm cephelerde kendimizi korurken Amerikalıların hep arkamızda olduğunu biliyoruz” dedi.

etanyahu, Refah’ta hiç sivil öldürülmediğini ileri sürerken o sıralarda kadın ve çocukların üstüne bomba yağdı. Konuşmayı protesto eden bazı kongre üyeleri “Netanyahu’nun tek derdi koltuğunu korumak” dedi. Vicdanları ayağa kaldıran tabloya Türkiye’den de tepki yağdı. 11’inci Cumhurbaşkanı Gül “ABD Kongre’sinde bir utanç sirki izledik” ifadesini kullandı. Davutoğlu “Soykırımcıyı alkışlayan Kongre’nin tutumu tarihe geçecek” dedi.

Gazze’deki soykırımın ABD desteği olmadan devam edemeyeceğine ANKARAGÜNDEM sürekli dikkat çekmişti.

Gazze’de çoğu çocuk 40 bine yakın Filistinliyi katleden ve soykırım suçundan tutuklanması istenen İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’nde ayakta alkışlandı. Netanyahu, dünyanın gözünün içine baka baka ‘Hiç sivil öldürmedik’ derken aynı dakikalarda Gazze’ye atılan bombalarla yine çocuklar can verdi. Tarihte ilk kez soykırımın alkışlandığı utanç tablosu, Tel Aviv’in her adımını Washington’un

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün yaptığı ‘belediye borçları’ açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de vatandaşlara seslendi. Burada Erdoğan’ın “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok” ifadelerine yanıt veren Özel “Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak” dedi. Erdoğan’ın, “SGK’ya çok borçlu, borçlarını ödesinler. Öyle 25 kuruşa simit yok” dediğini anımsatan Özel, “Tam buradan başlayayım. Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira… Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira!” diye konuştu.

Exit mobile version