‘Suç İsrail’e petrol taşımaktır’ ticareti protesto edenler tutuklamaya sevk edildi

‘Suç İsrail’e petrol taşımaktır’ ticareti protesto edenler tutuklamaya sevk edildi

7 Ekim Aksa Tufanı’nın yıldönümünde İsrail’in soykırımını ve Türkiye’nin İsrail’le hala devam ettirdiği ticareti protesto etmek için Tünel Meydanı’ndan Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek isteyen ‘Filistin için 1000 Genç’ grubu polis tarafından engellenmişti. Yürüyüşün yapılmasına izin vermeyen polis, grubu ablukaya alarak protestoculara kalkanlarla vurdu. Eylemden 10 gün sonra protestoya katılan 18 kişi şafak baskınıyla gözaltına alındı. Grubun yaptığı açıklamaya göre mevcutlu olarak yargılanan 18 genç tutukluluğa sevk edildi.

Bugün Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Filistin için 1000 Genç grubu arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklaması okuyan Sevranur Çoban, Gazze’yi bombalayan jetlere petrol taşımak değil de Filistin’de işgal bitsin demek mi suç? diyerek arkadaşlarını yargılayanlara seslendi:

““İsrail’i besleyen ticareti durdur” dediği için arkadaşlarımızı yargılayanlara soruyoruz:Gazze’yi bombalayan jetlere petrol sağlamak suç değil de Filistin’de işgal bitsin, soykırım son bulsun demek mi suç?Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin direnişinin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu?Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu?”

Çoban, gözaltı ve tutuklamalara rağmen iktidarın sürdürdüğü ticaretin hesabını sormaya devam edeceklerini söylerken hareketlerinin gücünü Filistin’den alarak dalga dalga büyüyeceğini ifade etti:

“Ellerinizdeki Filistin halkının kanından utanmadan neden gücünüzü işgalci katillere değil, onlara karşı duranlara kullanıyorsunuz? Soykırım ateşini harlayan ticaretinize ses çıkaranları ablukalarla engelliyorsunuz, neden işgalci katilleri ve onların çıkarlarını koruyorsunuz? Bu şehrin her meydanında hesap soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. “Petrol Ticaretine Dur De” diyen gençlerin hükümeti ne kadar rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu talebi dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gözaltılarla, baskılarla, korku ile yıldırmaya çalıştığınız bu hareket gücünü Filistin Direnişi’nden alıyor bu yüzden de dalga dalga büyüyecek.”

Kendi topraklarından işgalciyi besleyen her bağı kesmek için çabalamaktan vazgeçmeyeceklerinib altını çizen Sevra Çoban, işgalciyi besleyen her bağı kesen kadar mücadele edeceklerini anlattı:

Exit mobile version