Sütten 30 kat kalsiyum fazla var! Tok tutuyor, metabolizmayı hızlandırıyor: Turistlerin de gözdesi oldu

Sütten 30 kat kalsiyum fazla var! Tok tutuyor, metabolizmayı hızlandırıyor: Turistlerin de gözdesi oldu

Düşük yağlı ve yağsız olarak tercih edilebilen süzme yoğurt, yüksek miktarda protein içeriği ile birçok kişinin tercihi oluyor.Vücutta kas gelişimi ve onarımında kritik bir rol oynayan protein düzenli olarak tüketilmesi ile birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu protein kaynağını tamamlamaktadır.

Sindirim sistemi sağlığını destekleyen probiyotikler özellikle süt yoğurt gibi ürünlerin içerisinde bulunmaktadır. Süzme yoğurtta son derece etkili bir probiyotik kaynağı olarak biliniyor. Probiyotikler içerisinde bulunan bakteriler bağırsak sağlığını koruyarak insanların çeşitli hastalıklara karşı korunmasına destek olmaktadır.

Kemik sağlığı için önemli bir yere sahip olan kalsiyum proteini ise süzme yoğurt içerisinde yüksek oranda bulunmaktadır. Süzme yoğurt içerisinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum kemik güçlenmesine destek oluyor.

Süzme Yoğurdun içerisinde normal yoğurda göre daha az laktoz bulunmaktadır. Laktoz intoleransı bulunan bireyler için daha kolay sindirim sağlayan süzme yoğurt bu özelliği nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Yüksek protein içeriği ile birlikte uzun süre tokluk hissiyatı sağlayan süzme yoğurt, özellikle kilo kontrolü açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Açlık süresini uzatarak dengeli bir beslenme düzeni oluşturan bireyler süzme yoğurt tükettiğinde daha uzun süre tok kalmaktadır.

Exit mobile version