Tam 20 şehir için alarm verildi! Yarın sabahtan itibaren başlayacak: İşi olmayan dışarı çıkmasın

Tam 20 şehir için alarm verildi! Yarın sabahtan itibaren başlayacak: İşi olmayan dışarı çıkmasın

Başkent Ankara’da Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, yarın Muğla, Burdur, Isparta çevreleri ile Denizli’nin doğusunda ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi’nde de sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Ankara, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale çevreleri ile Kayseri ve Sivas’ın batısında yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Beklenen Sağanak Yağışlar ve Etkili Olacağı Bölgeler

Ankara Valiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre; 28.05.2024 Salı günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanakların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sel ve Su Taşkını Tehlikesine Karşı Uyarılar

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Bu tür hava olaylarının hızlı ve beklenmedik şekilde meydana gelebileceğine dikkat çektiler.

20 Kent İçin “Sarı” Alarm Verildi

Meteoroloji, yarın için 20 ilde “sarı” alarm verdi. Bu iller şunlardır: Ankara, Antalya, Konya, Muğla, Amasya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale.

Yağışların Yoğun Olacağı Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren de Samsun çevresinde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Exit mobile version