TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Habertürk’te düzenlenen canlı yayında gündemi değerlendirdi. Kurtulmuş, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili olarak, “Dolmabahçe görüşmelerinde iş hemen imza noktasına gelmişti. Ancak bazı ülkeler savaşın sona ermesini istemedi” şeklinde konuştu.

Muhalefetin erken seçim çağrısına yanıt veren Kurtulmuş, seçimlerin halk tarafından 2028 yılına kadar sürecek bir iktidar için verildiğini belirterek, “Parlamentonun ve hükümetin, görevlerini en iyi şekilde yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ABD’nin iç dinamiklerini değerlendiren Kurtulmuş, “İlişkiler hiçbir zaman kesilmedi. Amerikan halkı kime oy verirse, Türkiye onunla çalışır” dedi.

Kurtulmuş, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin, “Amerikan rüyasını” silerek, hem kendi vatandaşlarının hem de dünya genelindeki demokratik değerlere inanan kitlelerin güvenini kaybetmesine yol açtığını söyledi.

Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Suriye ve Türk halkı arasında bir husumet bulunmuyor. Normale dönüş süreci hızlandırılmalı” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version