Tek başına devletten hibe aldı, kurduğu işle paraya para demiyor! Türkiye’de 900 firma ve yurt dışına gönderiyor

Tek başına devletten hibe aldı, kurduğu işle paraya para demiyor! Türkiye’de 900 firma ve yurt dışına gönderiyor

Kader Kaya, küçük yaşlardan itibaren bitkilere duyduğu ilgiyi profesyonel bir işe dönüştürmek için 2018 yılında KOSGEB’den aldığı hibe desteğiyle bitki çayı üretim işletmesini kurdu. Bitkileri harmanlayarak ürettiği çayları önce Ankara’daki firmalara, ardından ise Türkiye genelinde birçok firmaya satmaya başladı. Bu süreç, Kaya’nın büyük bir girişimci olarak adını duyurmasına vesile oldu.

İşletmesinin ilk başlarında tek başına çalışan Kaya, şimdilerde 12 kadına iş imkânı sunuyor. Ürettiği 16 çeşit bitki çayı ile 81 ilde 900’ün üzerinde firmaya ürün tedarik eden Kaya, aynı zamanda yurtdışına da ihracat yaparak işini büyütmeyi başardı. Almanya, Avusturya ve İsveç gibi ülkelere ürün gönderen Kaya, Türk bitki çaylarını global pazara taşıyor.

Kader Kaya, girişimcilik yolunda gösterdiği başarıyla dikkat çekiyor. 2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında KOSGEB tarafından “En İyi Kadın Girişimci”, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Bitki Karışımı Uzmanı” ve “En İyi Kış Çayı ve Bitki Karışımı Uzmanı” ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller, Kaya’nın bitki çayı sektöründeki başarısını ve kadın girişimciliğine verdiği önemi pekiştiriyor.

Bitkilere olan ilgisinin ailesinden geldiğini belirten Kader Kaya, küçük bir alanda başladığı işini büyütmeyi başardığını söylüyor. 10 yıl sonra bir fabrika kurmayı ve çok sayıda kadına istihdam sağlamayı hayal eden Kaya, “KOSGEB sürecinde bir çay harmanladım ve bunu üretmek istediğimi söyledim. Şu anda yanımda 12 kadın çalışıyor, gelecekte daha çok kadına iş imkânı sunmayı planlıyorum.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version