TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın Finali Antalya’da Gerçekleşti

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında gerçekleştirilen Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finali, Antalya’da büyük bir ödül töreni ile noktalandı.

ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde, 25 farklı alanda düzenlenen yarışmalara toplam 1 milyon 650 bin yarışmacı başvurdu. Yarışmalar, 49 ana kategori ve 127 alt kategori ile geniş bir yelpazeye yayıldı.

Yapay zeka, iletişim, biyoteknoloji ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda 1270 takım, 6 bin 514 finalist ile ödül almak için mücadele etti.

Yarışma sonucunda dereceye giren gençlere ödüllerini Antalya Valisi Hulusi Şahin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve Türkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Selçuk Bayraktar, 1,5 milyondan fazla gencin teknolojinin farklı alanlarında bağımsız ve refah bir Türkiye adına yarışmaya katıldığını söyledi. Bayraktar, gençlerin karanlık dönemlerde umutlarını yeniden yeşertiş olmalarının kendisi için bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Bayraktar, gençlerin çalışkanlıklarını övdü ve şöyle devam etti: “Dünyada herhangi bir problemi ruhlarıyla, azimleriyle, inançlarıyla çözebilecek insanlarla burada tanıştım. Bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Medeniyetimizin aydınlık yüzü olan, aşk ve inançla dolu nesillersiniz.”

Exit mobile version