TEKNOFEST’te Geleceğin Teknolojisi İçin Yarışmalar Devam Ediyor

TEKNOFEST’te Geleceğin Teknolojisi İçin Yarışmalar Devam Ediyor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin gelecekteki teknolojik hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Türkiye inşallah ileride kendi süper hızlı trenlerini üretip dünyaya da satan bir ülke haline gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve Hyperloop Yarışları büyük ilgi gördü. Bu yılki etkinlik, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Bayraktar, etkinlikte bulunan TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Tolgahan Kaya’dan bilgi alarak, genç katılımcılarla bir araya geldi ve stantları ziyaret etti.

Bayraktar, TEKNOFEST’in büyüme sürecine dikkat çekerek, yarışmalara toplamda 1.5 milyona yakın başvuru yapıldığını belirtti. “Dünyada en büyük değişim, rüzgarı yüksek teknoloji üzerinden hayatımıza giriyor”

Ayrıca, Bayraktar, Türkiye’deki girişimciliğin artmasına yönelik de teşviklerin önemine vurgu yaptı. “TEKNOFEST, girişimlerini kuran ve dünyaya teknolojilerini satan nesiller yetiştirmek için önemli bir platform”

Hyperloop teknolojisinin geleceğine de değinen Bayraktar, “Hızlı ulaşım teknolojilerinde en önemli unsur, ileri teknoloji elektrik motorlarıdır”

Bayraktar, “Umarım, Türkiye kendi süper hızlı trenlerini üretip dünyaya satan bir ülke haline gelir”

Exit mobile version