Teleferik faciasının ardından tutuklanmıştı: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e tahliye

Teleferik faciasının ardından tutuklanmıştı: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e tahliye

Mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol’un tutukluluğunun devamına, tutuksuz sanık Suphi Kaplan’ın tutuklu yargılanmasına hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Teleferik faciasında aile şikayetinden vazgeçti

Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Kepez Belediye Başkanı tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET’in eski Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı duruşma, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Beşi tutuklu 12 sanıklı teleferik davasında sanıkların, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ve diğer sanıkların yargılandığı duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP’nin Antalya milletvekilleri, il ve ilçe başkanları takip etti. Davanın ilk duruşmasında savunmalar ve müşteki beyanları alındı. Duruşma, yazılı müşteki beyanların ardından sanık savunmaları ile devam etti.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz savunmasının başlangıcında teleferik kazasında yaşamını yitiren Memiş Gümüş’ün ailesine başsağlığı diledi. Kocagöz, “Bakımların eksik olduğu iddiasını kabul etmiyorum. 28 Kasım 2023 tarihinden sonra görevde olmadığımdan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Exit mobile version