Terör örgütünün sığınaklarına operasyon yapıldı

Terör örgütünün sığınaklarına operasyon yapıldı

– Füze: 102 adet- Havan ve Bombaatar Mühimmatı: 132 adet- RPG-7 Roketatar Mühimmatı ve Sevk Fişeği: 191 adet- Fünye: 2.604 adet- El Bombası: 165 adet- El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve Düzeneği: 22 adet- Makineli Uçaksavar Topu Mühimmatı: 55 adet- Yaşam Malzemesi: 2 ton 156 kg- Mühimmat: 8.237 adet- Silah ve Patlayıcı Madde: Çok sayıda

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 315 tim ve 3.996 personel ile gerçekleştirildi. Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli illerindeki kırsal alanlarda yapılan operasyonlar sonucunda, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların terörle mücadeledeki kararlılığı ve başarıyı simgelediğini vurgulayarak, “Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” dedi. Ayrıca, operasyonları gerçekleştiren jandarma personeline teşekkür ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Exit mobile version