Tescilli meyvede hasat başladı! 120 bin tonluk bereketli rekolte… Kilosu 50 liradan kapış kapış gidiyor

Tescilli meyvede hasat başladı! 120 bin tonluk bereketli rekolte… Kilosu 50 liradan kapış kapış gidiyor

Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Suçatı Mahallesi’nde Abdullah Yılmaz’a ait kayısı bahçesinde devam eden hasada katıldı. Kaymakam Ayrancı, kaliteli kayısı üretimi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kaymakam Ayrancı, doğal tadı, çarpıcı rengi ve özgün aromasıyla öne çıkan Mut kayısısının sadece iç piyasada değil, yurt dışında da büyük talep gördüğünü vurguladı. “Mut’ta üretilen ve doğallığıyla öne çıkan kayısılarımızı ihraç ederek ilçemizin tanınırlığını artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ise bu sezon kayısı hasadının oldukça verimli geçtiğini ve tahmini rekoltenin 120 bin ton olduğunu söyledi. Bayır, üreticilerin kilogram başına 35-50 lira arasında satış yaptığını ve hasadın 20 Haziran’da sona ermesini beklediklerini aktardı.

1. Zengin Vitamin ve Mineral İçeriği

Mut kayısısı, A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi önemli mineraller içerir. Bu vitamin ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji seviyelerini artırır ve genel sağlığı destekler.

2. Antioksidan Kaynağı

Mut kayısısı, güçlü antioksidanlar olan beta-karoten ve likopen içerir. Bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve kanser gibi kronik hastalıkların riskini azaltır.

Exit mobile version