TİP’ten ‘Can Atalay’ protestosu: Meclis açılış törenine katılmadı

TİP’ten ‘Can Atalay’ protestosu: Meclis açılış törenine katılmadı

TİP lideri Erkan Baş, TİP İstanbul milletvekilleri Ahmet Şık ve Saliha Sera Kadıgil ile birlikte oturum öncesi Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Meclis’in bugün açılacağını anımsatan Baş açıklaması şöyle:

“Sanki her şey normalmiş gibi, Meclis’i keyfine göre açıp kapayan, istediği kanunu geçirip ülkenin en önemli gündemlerini bile Meclis’te gündem yaptırmayan, kendi çıkarttıkları yasaları bile uygulamayan, yürürlükteki Anayasa’yı ayaklar altına alan Tayyip Erdoğan’ın yalanlarını, masallarını dinlemeyi reddediyoruz. Bugün burada gerçekleştirilecek etkinlik bir halk meclisinin açılışı falan değil. Bir maskeli balodur. Biz bu maskeli balonun parçası olmayı reddediyoruz. Bu maskeli balonun parçası olmayı reddettiğimiz için de Genel Kurula katılmayacağız. Bu müsamerenin, halkın iradesinin tecelli etmesi gereken yerde halkın iradesini ayaklar altına alanlara zerre meşruiyet kazandırmayacağız.”

Erken seçim çağrısı da yapan Baş, “Yeni yasama yılının açılışında TİP’in gösterdiği tavrın net ve anlaşılır olmasını istiyoruz. ‘Yalanlara, masallara karnımız tok, hemen seçim’ diyoruz. TİP’in yeni yasama yılının açılışındaki tek cümlesi budur. ” diye konuştu.

Exit mobile version