Göktaş, sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortasından kaynaklı zararlarını azaltmak için taksitlendirme uygulamasını kaldırdığını ifade ederek, “Bazı sigorta şirketleri hâlâ taksit imkânı sunuyor, ancak genel olarak bu uygulama kalktı. Türkiye’de yaklaşık 36 milyon motorlu kara taşıtı var ve bunların 10 milyona yakınının trafik sigortası olmadığı belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK) tarafından gerekli önlemler alınmazsa sigortasız araç sayısı daha da artabilir” diye konuştu.
Sigorta acentelerinin de bu durumdan etkilendiğini belirten Göktaş, vatandaşların poliçe fiyatlarında yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti. “Trafik sigortası ruhsatı almış yaklaşık 40 sigorta şirketi var, ancak bunların sadece 10-12 tanesi aktif olarak trafik sigortası yapıyor. Ayrıca bu şirketlerin sistem üzerinden verdiği fiyatları acentelere vermemesi de büyük bir sorun. Vatandaşlar SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) üzerinden fiyat alıp acenteye geldiğinde, poliçeyi yaptırmakta zorluk yaşıyorlar. Hazine’nin, trafik sigortası ruhsatı olan tüm şirketlere bu konuda baskı yapmasını istiyoruz” dedi.
Acentelerin yoğun bir çaba gösterdiğini ve zorunlu bir poliçede yaşanan sıkıntıların önemli boyutlara ulaştığını belirten Göktaş, “Sigorta şirketlerinin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Trafik sigortası yaptırmak her araç sahibi için zorunlu. Vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için sigortalarını zamanında yaptırmalarını önemle tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.