Basın lansmanında yeni yapılanma ile ilgili açıklama yapan LC Waikiki e-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş, Pazar yeri dünyasına yeni bir oyuncu kazandırdıklarını söyledi. Yapay zeka odaklı teknoloji entegrasyonlarıyla müşteri, marka ve satıcı tabanını genişleteceklerini ve kullanıcı deneyimini artıran bir Pazar yeri olacağını aktaran Yiş, eklenen teknolojik entegrasyonlar ile yapay zeka ve insan gücünün bir arada çalışmasına imkan sağladıklarını vurguladı.
Yeni e-ticaret şirketiyle ilgili Mynet’in sorularına cevap veren Yiş, online satışların şirketin geçen yıl ki kârlılığına 1,5 puan eklediğini belirtti. LCW.com ile bu büyümeyi ileriye taşıyacak adımlar atılacağını söyleyen Yiş, “İki türlü büyüme sağlayabiliriz. Birincisi finansal olarak ki hedeflerimizden biri o. Finansal olarak belki istediğimiz büyümeyi getirmeyebilir ama müşteri memnuniyetini yukarı çekme noktasında bize katkıda bulunur. Ama finansal hedefler doğrultusunda şirketin büyümesine ve kârlılığına katkı sunacak şekilde burayı büyütmeye devam edeceğiz. Son bir senede olan rakamlarımızı söyleyeyim. Pazar yerindeki markalarımız online tarafta kârlılığımıza 1,5 puan daha ekliyorlar” ifadelerine yer verdi.
Ticaret Bakanlığı denetimleri sürerken 380 marka ile 210 satıcıya ev sahibi olacak online alışveriş sitesinde rekabet ortamının nasıl olacağına dair de açıklamalar yapan Ömer Barbaros Yiş, “Biz kendi ürünlerimizi öne çıkarmıyoruz. Bizim sıralama algoritmamız var. Bu çok adil ve objektif bir şekilde çalışıyor. Bunu özetle derseniz bana, ‘hak eden kazanır.’ Gerçekten müşterilerimiz onu görüntülüyorsa, satın alıyorsa, illa kendi markamız öne çıksın diye kodun, algoritmanın içinde bir parametre yok. Biz zaten kalitemiz ve fiyatımızla öne çıkan bir markayız. Biz diğer online alışveriş platformlarında da olsak en çok tıklanan marka oluruz. Müşterinin kazanması çok önemli. Rekabet esastır ama adil olması lazım. Her zaman müşteri lehine olması lazım. O konuda kanunlar zaten var. Kanunda ne gerekiyorsa yaparız” dedi.
Enflasyonda yaşanan yükselişin ürün fiyatlarına olan etkisini de değerlendiren Yiş, şu ifadelere yer verdi:
“Koyduğumuz kârlılık belli, bu seneden seneye değişmiyor. Ürünün maliyetinin üzerine konulan bir kârlılık var. Enflasyon artmışsa o maliyetimiz de artıyor. Maliyet doğrultusunda artış yapıyorsunuz. Ama onun üstünde bir fiyat koyma gibi bir şey olmamalı. Zaten LC Waikiki bu ülkenin değeri. O noktada en ucuza satmak için gayret ediyor. Zaten geçtiğimiz yıla bakarsanız maliyet artışı olan yerde yükselişi ve düşüşü olan yerde aşağı çekildiğini görürsünüz. Bir klasmanda uygun fiyat yakalarsak bunu hemen yansıtıyoruz. Bizim ilkemiz çok net. Kârlılık standardımız var”