Tüm Türkiye severek yiyordu! Tiramisuyu icat eden efsane şef vefat etti

Tüm Türkiye severek yiyordu! Tiramisuyu icat eden efsane şef vefat etti

Tiramisu tatlısını icat eden ünlü şef hayatını kaybetti. Türkiye’de severek tüketilen bu tatlının mücidi tüm dünyayı çalkaladı. İşte tiramisunun doğuş hikayesi…

Dünyanın en sevilen tatlılarından tiramisu’nun yaratıcısı, efsane şef Roberto Linguanotto hayata gözlerini yumdu. İtalya’nın Treviso kentinde, bir tesadüf sonucu ortaya çıkan bu lezzetli tatlı, yıllardır milyonların gönlünü fethetti.

1969’da, genç bir şefin dalgınlığı sonucu ortaya çıkan tiramisu, bugün bildiğimiz haline gelene kadar uzun bir yol kat etti. Kahveyle ıslatılmış bisküviler ve kremsi mascarpone peyniriyle harmanlanan bu tatlı, “beni neşelendir” anlamına geliyor.

Tiramisu, sadece İtalya’da değil, Türkiye’de de milyonlarca kişinin favorisiydi. Kahve molalarından özel günlere kadar her anımızda bize eşlik eden bu tatlı, artık yaratıcısı olmadan hayatımıza devam edecek.

Roberto Linguanotto’ya emekleri için teşekkür ederiz. Bize armağan ettiği bu lezzetli tatlıyı asla unutmayacağız. Tiramisu’yu yerken onun anısını yad edeceğiz.

Exit mobile version