Türk Savunma Sanayisi Endonezya’da Stratejik Anlaşmalar İmzaladı

Türk Savunma Sanayisi Endonezya’da Stratejik Anlaşmalar İmzaladı

Türk savunma sanayi firmaları, Endonezya’nın Cakarta kentinde tarihi ve stratejik anlaşmalar imzalamak amacıyla önemli bir ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) liderliğindeki bu heyet, yerel ortaklarla birlikte çalışarak, savunma sanayisi alanında önemli işbirlikleri gerçekleştirdi.

SSB’den alınan bilgilere göre, bu ziyaret sırasında Türk savunma sanayisi firmaları, Endonezya’nın yeni Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto’nun da katıldığı bir dizi imza törenine katıldı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Bugün, Endonezya ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkilerin bir göstergesi olarak bir dizi önemli anlaşmaya imza atmanın gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Görgün, sözleşmelerin iki ülke arasındaki işbirliğini daha somut projelere dönüştüreceğini belirtirken, Türk savunma sanayisinin global düzeyde yenilikçi çözümler üretme kapasitesine duyduğu güveni vurguladı. Ayrıca, bu işbirliğinin sadece Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkileri derinleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bölgesel ve küresel güvenlik dengelerini olumlu yönde etkileyeceği öngörüsünde bulundu.

Gerçekleştirilen imza töreninde ASELSAN, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, CENK 4 Boyutlu Arama Radarı gibi önemli projeleri kapsayan anlaşmalar imzalarken; ROKETSAN da SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi gibi stratejik sistemler için benzeri anlaşmalar yapıldı. Bununla birlikte, tank modernizasyonu ve füze sistemleri bakımı konularında da önemli mutabakat zaptları imzalandı.

Sonuç olarak, bugün atılan bu adımların gelecekte daha büyük projelerin başlangıcı olacağına inanılıyor ve bu işbirliğinin Türkiye ile Endonezya’ya hayırlı olması temenni ediliyor.

Exit mobile version