Türk vatandaşlarına kapılar kapandı! Dünya devinden kötü haber: 2 sene kimse gidemeyecek

Türk vatandaşlarına kapılar kapandı! Dünya devinden kötü haber: 2 sene kimse gidemeyecek

ABD’nin uyguladığı vize kısıtlamaları, Türk turistleri Avrupa ve Balkan ülkelerine yönelmeye itmiş durumda. Ancak bu eğilim, Schengen vizesi başvurularında da rekor bir artışa yol açtı. Artan başvuru talepleri, vize almayı zorlaştırırken, özellikle Avrupa ülkeleri Türk vatandaşlarına karşı daha sıkı prosedürler uygulamaya başladı.

Avrupa ülkelerinin vize başvurularındaki ret oranları dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Türkiye’deki ekonomik zorlukların da etkisiyle artan başvuru sayısı, Schengen vizesi başvurularında yüzde 20’ye varan ret oranlarına neden oldu. Geçtiğimiz yıllarda daha kolay alınabilen vizeler, artık Türk vatandaşları için önemli bir engel haline geldi. Özellikle daha önce vize almış kişiler bile son dönemde sürpriz ret yanıtlarıyla karşılaşıyor.

ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularında kontenjanı düşürerek başvuruları 2026 yılına kadar erteledi. Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, artan başvurular karşısında yetersiz kalırken, yeni başvurular için en erken randevu tarihlerinin 2026’ya kadar uzatılması, örtülü bir “vize kısıtlaması” olarak yorumlanıyor.

Son yıllarda Türkiye’deki ekonomik sıkıntılarla birlikte vize başvurularındaki yükseliş, hem ABD hem de Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına karşı vize politikalarını sıkılaştırmasına neden oldu. Artan başvuru talepleri ve zorlaşan vize süreçleri, Türk vatandaşlarının yurtdışına seyahat planlarını olumsuz etkiliyor.

Exit mobile version