Türkiye BRICS üyesi olacak mı? AK Parti’den yanıt geldi: Süreç devam ediyor

Türkiye BRICS üyesi olacak mı? AK Parti’den yanıt geldi: Süreç devam ediyor

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kasım 2025’te erken seçim” açıklamasına da yanıt vererek “Erken seçim yok.” dedi.

AK Parti Sözcüsü’ne Kara Harp Okulları’nın mezuniyet törenindeki teğmenlerin kılıçlı yemini de soruldu. Ömer Çelik, “Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker; ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj verildi’ gibisinden üslupla konuşmaları… Bunların yaptığı şey eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de tabii ki bunlara cevap vereyim derken, milletin gözbebeği gibi baktığı TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur.” dedi.

Çelik’in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

Ekonomiyle ilgili gündemi yakından takip ediyoruz. Orda Vadeli Program, 5 Eylül’de açıklanacak. Güçlü bir şekilde programın ilerlediğini görüyoruz. Burada ekonomi yönetimimize dönük olarak bakan arkadaşlarımızın istifa ettiğine dair çıkan haberlerin yalan olduğunu ifade etmek isterim. Elde edilen pozitif sonuçlardan rahatsız olanların propaganda içerisinde olduğu görülüyor.

MYK’da yeni dönemdeki siyasi faaliyetler kapsamlı şekilde ele alınacak. Eylül ayı içinde genel başkan yardımcılarımız, MYK üyelerimiz, MKYK üyelerimiz illerde vatandaşlarla buluşacaklar.

Bugün demokrasiden yanayım diyenlerin önünde somut bir sınav var. Diyarbakır Anneleri’nin eylemine destek vermiyorsanız, söylediğiniz demokratik söylemler, insan haklarıyla ilgili hassasiyetler havada kalmaya mahkumdur. Somut bir konu var. Anneler vicdani bir çağrıyla bu çağrıyı yapıyorlar.

Exit mobile version