Türkiye genelinde 50 bini aşkın muhtar bulunuyor

Türkiye genelinde 50 bini aşkın muhtar bulunuyor

Görev ve Yetkiler: Muhtarlar, mahalle veya köydeki tüm idari işleri yürütme yetkisine sahip. Devlet daireleriyle iletişim kurarak vatandaşların ihtiyaçlarını dile getirebiliyorlar.

Destekleme: Muhtarlara, çeşitli sosyal yardımlardan ve devlet desteklerinden yararlanma hakkı tanınıyor.

Eğitim ve Seminerler: Muhtarlar, görevlerini daha iyi yerine getirebilmek için çeşitli eğitim ve seminerlere katılma imkanı buluyor.

Muhtarların görev süresi 5 yıl olup, bu süre zarfında yürüttükleri önemli hizmetler ve sorumluluklar göz önünde bulundurularak, maaşlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulanıyordu.

Muhtarların maaşları, görev yaptıkları yerin nüfusuna ve diğer bazı kriterlere bağlı olarak değişiklik gösteriyordu. 2022 yılında yapılan düzenlemeyle muhtarların maaşlarına zam yapıldı. Bu düzenlemeyle birlikte, muhtarların maaşları artık asgari ücretin altında kalmayacak. Ancak, birçok muhtar, bu maaşların yetersiz olduğunu dile getiriyor.

2024 yılı itibarıyla asgari ücrete yapılan yüzde 49 zamla birlikte, muhtar maaşları da önemli bir artış gösterdi. 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olan yeni düzenlemeyle, muhtar maaşı 17 bin 2 TL olarak belirlendi.

Bu artış, muhtarların köy veya mahalle fark etmeksizin aldıkları maaşların eşitlenmesini sağladı. Yani, Türkiye genelindeki tüm muhtarlar, aynı miktarda maaş alacak. Bu durum, muhtarların toplumda daha adil bir gelir elde etmelerine yardımcı olacak.

Exit mobile version