Türkiye’de sadece onlar üretiyor! Vişne ile karıştırınca müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor

Türkiye’de sadece onlar üretiyor! Vişne ile karıştırınca müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor

Elazığ’da yetişen taze vişneleri ve “beyaz altın” olarak anılan badem şekerini bir araya getiren ustalar, bu birleşimden eşsiz bir lezzet yaratmayı başardı. İlk başta küçük miktarlarda üretilip halkın beğenisine sunulan vişneli badem şekeri, olumlu geri dönüşlerin ardından patent başvurusuna konu oldu. Patenti Elazığ’a ait olan bu ürün, yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenlerin vazgeçilmez tatları arasına girdi.

İşletme sahibi İmam Gündoğdu, vişneli badem şekerini sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. “Elazığ’a ne katabiliriz?” düşüncesiyle yola çıkan Gündoğdu, “Orcik ve pestilimiz vardı onlara çok fazla sahip çıkamadık. Bunun üzerine ustamız ile oturarak bir istişare yaptık. Vişneli dondurmamızdan yola çıkarak vişneli badem şekeri yapmaya karar verdik. Yaptık ve güzel bir şekilde tuttuğunu gördük. Yurt dışından gelen müşterilerimiz ve şehirlerarasından gelen müşterilerimizi yoğun bir talep gösterdi. Güzel bir şekilde üretime devam ediyoruz. Türkiye’de sadece Elazığ’da var. Bu ürünü kendimiz geliştirdik. Ürünümüz tamamen doğaldır. Vişne şurubundan yapılıyor. Vişne zamanında topladığımız vişneleri soğuk hava depolarında muhafaza ederek vişneli badem şekerinin yaz-kış üretimini yapıyoruz. Normal olarak yaptığımız badem şekerinin fiyatıyla aynı. Vişneli badem şekerinin kilogram fiyatı 250 liradır. Biz orciğe sahip çıkamadık. Gümüşhane ve Gaziantep aynı ürünü yapıyor fakat sahip çıktı. Biz de burada bir ürün yaptık. Vişne de bizim badem de bizim. Bundan dolayı ilimizin siyasilerinden bu ürüne sahip çıkmalarını rica ediyorum. Bizim amacımız, ürettiğimiz vişneli badem şekerini başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmaktır” dedi.

Vişneli badem şekerinin fiyatı normal badem şekerinin fiyatıyla aynı, kilogramı 250 TL olarak belirlenmiş. Gündoğdu, geçmişte orcik konusunda yeterince sahip çıkamadıklarını ve bu ürünün Gümüşhane ve Gaziantep tarafından sahiplenildiğini belirterek, “Vişne de bizim badem de bizim. Bundan dolayı ilimizin siyasilerinden bu ürüne sahip çıkmalarını rica ediyorum. Bizim amacımız, ürettiğimiz vişneli badem şekerini başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmaktır” dedi.

Exit mobile version