Türkiye’nin en ucuz ekmeği o ildeydi, şimdi bedava oldu! Gelemeyenlere muhtarlar elleriyle dağıtıyor

Türkiye’nin en ucuz ekmeği o ildeydi, şimdi bedava oldu! Gelemeyenlere muhtarlar elleriyle dağıtıyor

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, göreve başladığında 1 liradan satılan 400 gram ekmeğin artık ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılması için çalışmalar başlattı. Yapılan düzenlemeler sonucunda, belediyenin modern üretim tesislerinde hazırlanan 400 gram ekmek, her gün 1500 aileye ücretsiz olarak dağıtılıyor. Başkan Erol, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini 1 liradan değil, ücretsiz olarak sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geçmiş dönemde, Kestel Belediyesi tarafından üretilen ekmek 1 liradan satılıyordu ve bu durum, ilçenin dışından gelen vatandaşların da yoğun ilgisini çekiyordu. Özellikle metro kullanarak Kestel’e gelen 65 yaş üstü vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyordu. Başkan Erol, yeni dönemde ekmeği ücretsiz yaparak bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Şu anda, 1500 ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz ekmek dağıtımı yapılıyor. Ayrıca, ilçe merkezinde yaşlı veya hasta olup evden çıkamayan 73 aileye de ekmekler evlerine teslim ediliyor ve haftalık pazar ihtiyaçları da karşılanıyor.

Belediyenin ekmek fırınında üretilen 400 gram kaliteli ekmek, talep edenlere piyasa fiyatının yarısına, 10 liradan satılmaya devam ediyor. Bursa’nın en ucuz ekmeğini satmaya devam ettiklerini belirten Başkan Erol, satış noktalarının sayısını artırdıklarını ve her gün yaklaşık 6 bin ekmek ürettiklerini ifade etti. Fırının kapasitesinin 15 bin ekmeğe kadar çıktığını da sözlerine ekledi. Ayrıca, merkez dışındaki kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi tüm ailelere de muhtarlıklar aracılığıyla ekmek dağıtımı yapılıyor. Şu anda, 30’a yakın mahalleye ekmek ulaştırılıyor.

Exit mobile version