Türkiye’nin gözü bu salonda: Sinan Ateş’in davası Ankara’da başlıyor

Türkiye’nin gözü bu salonda: Sinan Ateş’in davası Ankara’da başlıyor

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’daki evinin önünde suikastla öldürüldü. Eray Özyağcı tarafından katledilen Ateş cinayetinin altından büyük bir suç ortaklığı çıktı. Soruşturma aşamasında cinayete karışan isimlerin Ülkü Ocakları ve MHP ile bağlantılı olduğu belirlendi. Azmettiricileri, ilişkili olanları tek tek ortaya çıkaran savcılar görevden alındı, tenzil-i rütbe ile başka yerlere gönderildi. Zaman zaman siyaset içinde karşılıklı suçlamalara, ithamlara neden olan cinayetin iddianamesi 16 ay sonra tamamlanabildi. Eksikliklerle dolu iddianamede Ayşe Ateş’in ifadesi dahil kameralara yansıyan somut delil bile yer almadı.

Skandalların gölgesinde tamamlanan soruşturmada 22 sanık ‘tasarlayarak öldürme’, ‘öldürmeye teşebbüs’, ‘suça azmettirme’ ve ‘suça yardım etme’ suçlamasıyla tutuklandı. Aralarında Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un da olduğu 17 tutuksuz sanığın dosyaları da ayrıldı. Toplam 39 sanığın yer aldığı davanın ilk duruşması bugün Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Türkiye kamuoyunun dikkatle takip ettiği 5 gün sürecek duruşmada çıkacak sonucun adalete olan bakışı tamamen değiştirebileceği belirtiliyor.

Muhalefet liderleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da görüşen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de ilk duruşmaya katılım çağrısı yaptı. Sincan’daki mahkeme salonuna nasıl gidileceğini tarif etti. Duruşma saatine kadar kızlarıyla zaman geçireceğini belirten Ateş, kendisini itibarsızlaştırmaya çalışanlar için ‘Bırakalım, onlar düştükleri bataklıkta çırpınıp dursunlar’ ifadesini kullandı. Daha önce söylediği “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” ifadesini tekrarladı.

18 ay sonra Sinan Ateş faillerinin yargılanacağı davanın ilk duruşmasını CHP lideri Özel, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Babacan, İYİ Parti lideri Dervişoğlu ve CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mahkeme salonunda takip edecek. Davaya ilişkin Erdoğan’a çağrı yapan Babacan “Sadece zanlılar değil insanlığınız ve vicdanınız da yargılanacak” dedi.

Exit mobile version