Türkiye’nin Hava Gücü Belli Oldu! Dünya Sıralaması Yok Artık Dedirtti: Peki Türkiye Hangi Envantere Sahip?

Türkiye’nin Hava Gücü Belli Oldu! Dünya Sıralaması Yok Artık Dedirtti: Peki Türkiye Hangi Envantere Sahip?

Türkiye, 300’den fazla insansız hava aracıyla (İHA) dikkat çekiyor. Keşif, gözetleme ve saldırı görevlerinde kullanılan bu araçlar, Bayraktar TB2 gibi dünya çapında tanınan modelleri de içeriyor. Bu İHA’lar, operatif etkinliği artırarak Türkiye’nin askeri inovasyonunu simgeliyor.

83 nakliye uçağı, lojistik destek ve asker taşımacılığı gibi kritik görevleri yerine getiriyor. Yüksek taşıma kapasitesine sahip olan bu uçaklar, askeri operasyonların başarısında kilit rol oynuyor.

Havada yakıt ikmali yapabilen 7 tanker uçağı, uzun süreli hava operasyonlarının sürdürülmesine olanak sağlıyor. Bu uçaklar, savaş uçaklarının menzilini uzatarak stratejik avantaj sağlıyor.

Bayraktar Akıncı, yüksek yük taşıma kapasitesi ve modern silah sistemleri ile donatılmış 20 adetlik bir filoya sahip. Türkiye’nin askeri inovasyonunu temsil eden Akıncı, stratejik görevlerde kullanılıyor.

SALDIRI HELİKOPTERLERİ: 110 ADET

ÖZEL GÖREV UÇAKLARI: 22 ADET

BAYRAKTAR TB2: 160-170 ADET

ANKA: 40 ADET

Hava gücünün önemli unsurlarından biri olan 110 saldırı helikopteri, Türkiye’nin zorlu hava koşullarında yakın hava desteği ve düşman hedeflerine karşı etkili saldırılar gerçekleştirme kapasitesini gösteriyor. Yerli üretim helikopterler, modern silah sistemleriyle donatılmış durumda.

Türkiye, istihbarat ve keşif gibi özel görevler için kullanılan 22 özel görev uçağına sahip. Yüksek teknolojili sensörlerle donatılmış bu uçaklar, hassas görevlerde stratejik bilgi toplama süreçlerine katkıda bulunuyor.

Bayraktar TB2, Türkiye’nin en bilinen insansız hava aracı olarak 160-170 adetlik bir filoya sahip. Düşman hedeflerini etkili bir şekilde tespit edip vurma kapasitesi ile dikkat çeken TB2, Türkiye’nin hava gücünde önemli bir yere sahip.

Türkiye’nin yerli üretim İHA’sı ANKA, 40 adetlik bir filoya sahip. Uzun süreli keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılan ANKA, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel kabiliyetini artırıyor.

EĞİTİM UÇAKLARI: 270 ADET

AKSUNGUR: 6 ADET

Pilot eğitiminin temelini oluşturan 270 eğitim uçağı, genç pilotların gelişimine katkı sağlıyor. Eğitim uçakları, farklı senaryolar altında simülasyonlar yaparak, pilotların gerçek uçuş deneyimi kazanmasına yardımcı oluyor.

Yerli üretim bir başka İHA olan Aksungur, 6 adetlik bir filoya sahip. Çok yüksek yük taşıma kapasitesine sahip olan Aksungur, uzun süreli gözetleme ve keşif görevlerinde kullanılmaktadır.

Exit mobile version