Türkiye’nin tarım şehrinden kötü haber! Sarı gelin boynunu büktü, hasat bile yapılamıyor! Bu gidişle fiyatlar büyük artacak

Türkiye’nin tarım şehrinden kötü haber! Sarı gelin boynunu büktü, hasat bile yapılamıyor! Bu gidişle fiyatlar büyük artacak

Trakya’nın sarı gelini olarak bilinen ayçiçeğinde kafa ve dane oluşumunun tamamlanmasının ardından herkesin sarıya bürünmesini bekleyen tarlalar kuruyup çürüdü. Ayçiçeği adeta can çekişirken tarlalarda oluşan yarıklar ve kuraklıklar da sarı gelinin boynunu büktü.

59 yaşındaki Çiftçi Ömer Kara, bu kadar etkili bir kuraklık görmediğini belirterek ayçiçek veriminde düşüş beklediğini vurguladı. Ürünün bu yıl masraflarını bile karşılamakta zorluk çektiğini ifade eden Kara, geçtiğimiz kışın kuraklığının tarlalarda etkisini gösterdiğini aktardı.

Geçtiğimiz yıllarda taşkınlarla sık sık adından söz ettiren Tunca Nehri, bu yıl kuraklıktan nasibini aldı. Çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı Tunca Nehri’nin kuruması tarlaları da olumsuz etkiledi. Çiftçiler kara kara ürünlerini nasıl sulayacağını düşünürken En az 4 metre derinliğine sahip olan nehrin su akışının durması son nokta oldu.

Çiftçiler Özcan Gülsün ve Salim Evren, nehirde su seviyesinin dibinin görülmesi ile birlikte sulama motorlarının çalışamaz duruma geldiğini ifade etti. Eskiden yüzerek balık tuttukları nehir yatağını şimdilerde yürüyerek gezilebildiğini dile getiren çiftçiler önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Exit mobile version