Uçakta türbülans dehşeti! Yolcu bagaja uçtu

Uçakta türbülans dehşeti! Yolcu bagaja uçtu

Havaalanı yetkilileri, yaralanan yolcuların tıbbi yardım aldığını ve en yakın hastanelere sevk edildiklerini belirtti. Yerel sağlık ekibi, türbülans nedeniyle başlarını çarpan, kafatasında çatlaklar ve yüzlerinde kesik oluşan en az 30 yolcuya müdahale ettiklerini açıkladı. Türbülans sırasında üst kısımdaki bagaj bölümüne savrulan bir yolcunun görüntüleri ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Şiddetli türbülans olayları nadir görülse de, Mayıs ayında Singapur Havayolları’na ait Boeing 777-300 tipi uçak, Londra-Singapur seferi sırasında benzer bir türbülansa girmişti. Bu olayda bir yolcu hayatını kaybetmiş ve onlarca yolcu yaralanmıştı.

Son çalışmalar, iklim değişikliğinin türbülans riskini artırabileceğini gösteriyor. Havacılık güvenliği uzmanları, uçuş sırasında türbülans riskine karşı yolcuların kemerlerini bağlı tutmalarını öneriyor.

Air Europa’nın türbülans nedeniyle yaşadığı bu acil iniş olayı, türbülansın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Uçuş güvenliği konusundaki çalışmalar ve iklim değişikliğinin etkileri, gelecekteki uçuşlarda daha dikkatli olunmasını ve her surette emniyet kemerinin takılmasını gerektiriyor.

Exit mobile version