Ümit Özdağ Gerçek Gündem’e Konuştu! ‘Derin Devletin Bir Parçası mısınız?’ Sorusuna İlk Kez Yanıt Verdi

Ümit Özdağ Gerçek Gündem’e Konuştu! ‘Derin Devletin Bir Parçası mısınız?’ Sorusuna İlk Kez Yanıt Verdi

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar ve Ankara Temsilcisi Altan Sancar’a açıklamalar yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, resmi sürgünde doğan ilk Türk vatandaşı oluşunu, babasının idam ile yargılanmasını, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş ile anılarını ilk defa anlattı.

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’in kendisine açtığı davayı, AKP’ye geçen Ersagun Yücel ile Akşener arasındaki hukuku da açıklayan Özdağ, 28 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu ile imzalanan protokolün yapıldığı odada kimlerin olduğunu, gelen eleştirilere cevaplarını da paylaştı.

-TOKYO’DA DÜNYAYA GELDİNİZ. HATTA SİZ ‘RESMİ SÜRGÜNDE DOĞAN İLK TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIM’ DİYORSUNUZ. SİZİ, AİLENİZİ ORAYA NE SÜRÜKLEDİ?

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi sürgünde doğan tek yurttaşıyım. Babam yurt dışına sürüldü, Türkiye’ye girmesi yasaktı. Ve 27 Mayıs’tan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi’nin üyelerinden birisiydi. 13 Kasım’da komite içerisinde başka bir darbe gerçekleşti ve o darbe neticesinde 14 komite üyesi dünyanın değişik yerlerine devlet müşaviri adı altında sürgüne yollandı. Ben de o sırada Tokyo’da doğdum. Takriben 2 yaşında da Türkiye’ye giriş yasağı kalktıktan hemen sonra ailem Türkiye’ye döndü, ben de o zaman döndüm.

-O DÖNEME DAİR BÖYLE BİR ŞEY HATIRLIYOR MUSUNUZ?

Hayır hatırlamıyorum, çünkü çok küçüktüm ama birçok şey tekrar tekrar değişik vesilelerle anlatıldığı için belki hafıza onları oluşturuyor ve sanki hatırlamış gibi oluyorsunuz zaman zaman. Geçmişten küçük kareler gözünüzün önüne geliyor.

-DAHA SONRA GİTTİNİZ Mİ?

Gittim, evet. Japon hükümeti davet etti. 2001 yılında Japon Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak 10 gün Japonya’da kaldım ve değişik şehirleri gezdim. Çocukken, bebekken gittiğim yerlere gittim. Nereden biliyorum? Fotoğraflardan biliyorum.

-PEKİ HEMEN TOKYO’DAN DEVAM EDELIM. 2 YAŞINDA DÖNDÜNÜZ ANCAK AİLENİZİN ÇİLESİ BİTMEDİ DİYE BİLİYORUZ. BABANIZ HAKKINDA BİR İDAM ANKARAGÜNDEMI ÇIKIYOR…

Türkiye’ye dönüyor, 14’lerin, önemli bir bölümü hepsi değil, Türkeş dönüyor, Baykal dönüyor, babam dönüyor ve sonra Talat Aydemir’in bir darbe girişimi oluyor. O darbe girişimi sonrasında sadece Talat Aydemir’e ve birlikte darbe girişimine katılan Türkeş’i, Baykal’ı ve Muzaffer Özdağ’ı tutuklandılar. İdam cezasıyla yargılandılar. Aynı dönemde emekli bir üsteğmen olan, daha doğrusu ordudan ihraç edilmiş bir üsteğmen olan dayım da bir başka askeri cezaevinde, o da idamla yargılanıyor ve annem anlatır, ‘sen kucağımda ilk önce Mamak’ta babanı ziyaret ettik, sonra dayını ziyaret ettik’ diye.

Exit mobile version