Ünlü Fast Food Markasında Skandal: Hamburgerlerde Ölümcül Bakteri Tespit Edildi! Menüden Apar Topar Kaldırıldı

Ünlü Fast Food Markasında Skandal: Hamburgerlerde Ölümcül Bakteri Tespit Edildi! Menüden Apar Topar Kaldırıldı

Restoran yetkilileri, McDonald’s’taki E. coli gıda zehirlenmesi olayının kaynağının Kaliforniya merkezli bir ürün şirketi olduğunu açıkladı. McDonald’s, California’daki Taylor Farms’ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini ve bunun, bazı eyaletlerdeki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerinin kaldırılmasına neden olduğunu belirtti. Ancak hangi tesisin etkili olduğu açıklanmadı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elde edilen verilere göre, bu salgın 10 eyalette en az 49 kişinin hasta olmasına yol açtı ve bunlardan biri hayatını kaybetti. Sağlık müfettişleri, enfeksiyonların potansiyel kaynağı olarak ince kıyılmış soğanlara odaklandıklarını bildirdi.

BÜTÜN SARI SOĞANLAR GERİ ÇAĞIRILDI

Ayrıca, ülke genelinde restoranlara toptancılık yapan U.S. Foods, Taylor Farms’ın potansiyel E. coli kontaminasyonu nedeniyle soyulmuş bütün ve doğranmış sarı soğanları geri çağırdığını duyurdu. U.S. Foods sözcüsü, geri çağrılan soğanların Colorado’daki bir Taylor Farms tesisinden geldiğini belirtti, ancak McDonald’s’ın tedarikçisi olmadığını vurguladı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Taylor Farms’ı soruşturup soruşturmadıklarını doğrulamadı. Kurum, salgının tüm kaynaklarını incelemekte olduğunu ifade etti. Diğer restoran zincirleri de taze soğan kullanımını geçici olarak durdurma kararı aldı.

MENÜLERDEN APAR TOPAR KALDIRILDI

Exit mobile version