Utancımız daha da katlandı: İsrail ordusunun dikenli teli de Türkiye’den

Utancımız daha da katlandı: İsrail ordusunun dikenli teli de Türkiye’den

Ticaret Bakanlığı’da geçtiğimiz bir ay içerisinde üç kez İsrail’le ticaret yapmadığına dair açıklama yayınladı. Açıklamada ilk aylarda olduğu gibi ticaretin İsrail’le değil Filistin’le yapıldığı söylendi. Ancak ortaya çıkan tüm veriler bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını gösterdi.

Gazeteci Metin Cihan, İsrail’le ticaretin tepki çektiği ilk aylardaki en tartışmalı ihracat malzemesi olan dikenli telin hala İsrail’e gönderildiğini TÜİK verilerine dayanarak açıkladı.

Cihan, “İsrail’in Mescidi Aksa etrafına çektiği dikenli telleri biz göndermiştik. Büyük tepki gelince ticaret yasağı çıktı. Şimdi ne yapıyoruz? Gümrük çıkış evraklarında Filistin yazıp yine İsrail’e gönderiyoruz” dedi.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında ve ticaret kısıtlamasının geldiği Nisan 2024’e kadar dikenli tel İsrail’e gidiyor. Ancak nisan ayından itibaren dikenli teli Filistin’e göndermeye başlamışız. Verilere göre Ağustos ayında dikenli tel ihracatında rekor kırıldı.

Cihan, ilk günden itibaren sektörde çalışan insanlardan kendisine ticaretin devam ettiğine dair bilgiler geldiğini ancak yalnızca resmi kaynaklardan teyit edebildiği bilgileri paylaştığını söyledi.

Exit mobile version