Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS dönemi

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS dönemi

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın geliştirdiği “Uyuma” adlı uygulamayı ve NARVAS projesini tanıtmak amacıyla Süleymanpaşa ilçesindeki sahil dolgu alanında Emircan İğrek konseri öncesinde vatandaşlara bilgilendirme yaptı. Uyuşturucuyla mücadelede geliştirilen bu yeni sistem, Türkiye genelinde uygulanmaya başladı ve uyuşturucu ticareti ile kullanımının önlenmesinde yeni bir adım olarak dikkat çekiyor.

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonu

NARVAS projesiyle vatandaşlar, sokaklarda, parklarda, caddelerde veya okul çevresinde karşılaştıkları uyuşturucu ticareti veya kullanımını “Uyuma” uygulaması ya da 112 Acil çağrı hattı üzerinden bildirebilecekler. İhbarlarda yalnızca olayın yeri ve konusu hakkında bilgi verilmesi yeterli olacak; şahıs veya isim bilgisi verme zorunluluğu bulunmuyor.

Ankara’da uyuşturucu operasyonu: Polatlı’da 240 kök kenevir ele geçirildi

Bu projenin yenilikçi yaklaşımı sayesinde, gelen tüm ihbarlar NARVAS sistemiyle detaylı bir şekilde analiz edilecek. İlçe, mahalle ve sokak düzeyinde yapılan analizler doğrultusunda suç yoğunluk haritaları çıkarılacak ve tespit edilen alanlarda yoğun narkotik kontrolleri gerçekleştirilecek. Böylece, uyuşturucuyla mücadelede daha etkili ve hedefe yönelik bir çalışma yürütülecek.

Exit mobile version