Üzüm bağlarının altında yetişen tek üründü, hasadı başladı! Pazara giden tezgahta kapışıyor, kilosu 70 TL

Üzüm bağlarının altında yetişen tek üründü, hasadı başladı! Pazara giden tezgahta kapışıyor, kilosu 70 TL

Mersin’in Erdemli ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Pazar, son 5 yıldır örtü altında ürettiği turfanda üzümlerin altında fasulye ektiğini söyleyerek ikinci bir gelir kapısı oluşturduğunu aktardı. Aile bütçesine ek gelir sağlayarak üretime katkı sunduğunu belirten Pazar, Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu’dan destek aldığını belirterek fasulye hasadının başladığını vurguladı. Pazar, kilosu 60 ile 70 TL arasında satılan fasulyelerin hasadının başladığını belirterek 2 ay sonra üzümlerin toplanacağını aktardı.

Üçtepe Mahallesi’nde üretim yapan Mustafa Pazar, siyah üzümlerin altına aralıklarla ektikleri Sarı kız ve Ayşe Kadın fasulyelerde hasat sürecinin başladığını dile getirdim. Üzerinde mahsul olması nedeniyle altta fasulye dışında hiçbir şey yetişmediğini dile getir Pazar, “Fasulyeyi uygun görüyoruz, bunu dikiyoruz. Çift üretim olunca da bizim için iyi oluyor. Ekonomik olarak bize de iyi bir gelir sağlıyor. Üzümlerin olmasına 2 ay var, ondan önce ikinci ürün olunca biraz daha iyi oluyor” dedi.

Siyah üzümlerin altına ittikleri fasulyelerin yüz güldürdüğünü belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, bazı seralarda 2 ürün olarak kavun, marul denemeleri olduğunu da aktardı.

Sağlık Üzerinde birçok farklı etki sağlayan taze fasulye sindirim sağlığını destekleyerek lif içeriği ile birlikte kabızlık riskini en aza indirmektedir. Taze fasulye düşük kalori içeriği ve yüksek besin değeri ile dikkat çekiyor. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar ile vücudun sağlıklı işleyişini desteklemektedir.

Düşük glisemik indeksi ve lif içeriği ile kan şekerinin kontrol edilmesini sağlayan fasulye diyabetli hastalar için de oldukça faydalıdır. Taze fasulyenin içerisinde bulunan antioksidanlar kanser riskini azaltmaya yardımcı olarak kolun kanseri riskini en aza indirmektedir.

Exit mobile version