Üzümler dalında bozuldu: Alım fiyatı 18’den 7’ye düştü

Üzümler dalında bozuldu: Alım fiyatı 18’den 7’ye düştü

Bu yıl yoğun sis nedeniyle üzümlerin kalitesinin düştüğünü belirten CHP Manisa İlçe Başkanı Nuri Sarı, “Üretici, sofraya koyulacak üzümü 40 TL’ye satmayı beklerken, şimdi toplanan ürünler kurutamayacakları bir hale geldi” dedi. Sarı, firmaların ürünlerin alım fiyatlarını bir hafta içinde düşürerek, “Ne koparırsak kâr” mantığıyla hareket ettiğini dile getirdi.

Sarı, “7 TL’ye almak istedikleri üzümün maliyeti 15 TL. Bu durum, işçilerin günlük yevmiyesini dahi karşılamıyor,” şeklinde konuştu. Üreticiler, kamyonlarca ürünle fabrikaların önünde bekletilirken, firmaların mevcut ürünleri gerekçe göstererek fiyatları düşürmeye devam ettiğini vurguladı.

Birgün’den Ebru Çelik’in haberine göre, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, sorunun sadece bağcılıkla sınırlı kalmadığını, tarımın her alanının zor günler geçirdiğini belirtti. Ülgen, “Özelleştirmeler bu duruma yol açtı. Bağcının sumasını, tütüncünün sigarasını özelleştirerek halkı bitirdiler. Bu tarım artık kurtarılamaz hale geldi,” dedi.

Üreticilerin yaşadığı zorluklar ve alım fiyatlarındaki düşüş, Manisa’daki ziraat odaları ve CHP milletvekilleri tarafından da desteklenen protestolara neden oldu. Üreticiler, “Bu fiyata satacağımıza ezeriz daha iyi” diyerek ürünlerini ezme eylemi gerçekleştirdi.

Exit mobile version