Ve İnstagram’ın açılış zamanı belli oldu! Bakan Uraloğlu son dakika açıkladı

Ve İnstagram’ın açılış zamanı belli oldu! Bakan Uraloğlu son dakika açıkladı

Erişim Engeli Sonrası Yapılan Görüşmeler

Instagram’ın neden kapalı olduğu, Bakan Uraloğlu tarafından daha önce açıklanmıştı. Bakan, platformun erişime kapalı olma nedenini katalog suçlarla ilgili olarak belirtti. “Katalog suçlar” olarak tanımlanan suçlar arasında Atatürk’e yapılan saldırılar, bahis ve kumar içerikleri ile cinsel suçlar yer alıyor. Bakan, bu tür suçlarla ilgili Instagram’a çok sayıda bildirimde bulunduklarını, ancak platformun bu bildirimlere yeterince yanıt vermediğini ifade etti. Bu sebeple, Instagram’a erişim engellendi.

( = window. || []).push({});

Instagram’ın Erişiminin Engellenme Nedeni

Instagram’ın erişim engelinin ardından, Bakan Uraloğlu’nun belirttiği gibi, ilgili taraflarla toplantılar düzenlendi ve bu toplantılarda platforma hassasiyetlerin daha açık bir şekilde anlatıldığı vurgulandı. Bakan, “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor. Son düzlükteyiz.” diyerek sürecin son aşamasında olunduğunu ve sorunların çözülmek üzere olduğunu açıkladı. Bu açıklama, kullanıcıların erişim engelinin kalkacağına dair umutlarını tazeledi.

Kullanıcıların Merakla Beklediği Tarih

Instagram’ın ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih henüz açıklanmış değil. Ancak Bakan Uraloğlu’nun verdiği bilgiler ışığında, sürecin kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Kullanıcılar, Instagram’ın yeniden erişime açılması için hükümetin alacağı ek önlemleri ve sürecin hızlanmasını merakla bekliyor. Bakanın ifadeleri, bu sürecin yakında sona ereceğine dair umut veriyor.

Exit mobile version