Vergi avantajını duyan düşünmeden koşuyor! Büyük göç başladı: Yakında Bayburt’ta bile insan kalmayacak

Vergi avantajını duyan düşünmeden koşuyor! Büyük göç başladı: Yakında Bayburt’ta bile insan kalmayacak

Son zamanlarda Türkiye’den göç eden vatandaşların Uğrak noktası haline gelen Kuzey Makedonya, özellikle %10 vergi avantajıyla vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Kuzey’in Makedonya’ya göç eden birçok kişi vergi avantajlarından yararlanırken maddi anlamda rahat bir yaşam sürdürebileceğini de düşünüyor. Ülkelerin vize süreleri değişiklik gösterse de Avrupa ülkelerine 3 gün içerisinde vize sağlanıyor.

Ekonomik zorluklarla başa çıkamayan vatandaşlar Balkanların gözde ülkesi Makedonya’yı tercih ediyor. Avantajlar ile birlikte ülkede göç alan önemli bir destinasyon haline dönüştü. %10 vergi uygulaması Hem bireysel hem de kurumsal düzeyde yatırımcılar için oldukça cazip fırsatlar sunmaktadır.

Makedonya’da uygulanan düşük vergi oranı özellikle iş dünyasında büyük bir yankı uyandırıyor. Yatırım yapmak isteyenler için cazip bir seçenek olan Kuzey Makedonya, vizesi seyahat imkanı ile birlikte ülkeyi oldukça farklı bir konuma taşıyor. Vizesi seyahat imkanı ile birlikte Kuzey Makedonya’ya seyahat etmek isteyenler bürokratik engeller ile uğraşmadan kolaylıkla ülkeye giriş yapabilmektedir.

​​​​​​​

Kuzey Makedonya, 1991 yılında Yugoslavya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Sırbistan, Kosova, Arnavutluk, Yunanistan ve Bulgaristan ile komşu olan bu ülke, düşük vergi oranları ve kolay seyahat imkanlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Zorlu ekonomik şartlarla başa çıkamayanlar için Makedonya, yeni bir yaşam fırsatı sunuyor.

Exit mobile version