Yangın 4 saatte söndürüldü! Bilanço çok ağır

Yangın 4 saatte söndürüldü! Bilanço çok ağır

Müdahale ve Kontrol Çalışmaları

Yangın sırasında 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör ve bir iş makinesi yanarak kullanılamaz hale geldi. Ayrıca, yangında bir büyükbaş hayvanın da kurtarılamadığı bildirildi. Yangının, makilik alanda başlayıp ormanlık alana sıçraması sonucu iki mahalle tahliye edildi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Yangının Etkileri ve Maddi Kayıplar

Yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda, 14 saat süren bir çabanın ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, ilk belirlemelere göre yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Hasar Tespit Çalışmaları

Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı ekipler, yangın bölgesinde hasar tespit çalışmalarına başladı. Bu süreçte, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımlar atılıyor.

Vatandaşların Yaşadığı Zorluklar

Yangında evi yanan İbrahim Bilal, yaşadığı büyük kaybı şu sözlerle ifade etti: “Bu yangında en çok hasarı mahallemiz gördü. Benim evimde tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında babam ile şehir dışında idim. Mahalleye geldiğimizde evimiz çoktan yanmıştı ve mahallede tahliye edilmişti. Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yanmış. Çok üzgünüz.”

Mahalle Muhtarının Açıklamaları

Salihli’nin Karasavcı Mahalle Muhtarı Adem Helvacı, yangının büyüklüğüne dikkat çekerek, “Dün öğle saatlerinde mahallemiz yakınlarında bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü ve mahallemizin içine kadar girdi. Gördüğünüz gibi büyük bir felaket yaşadık. Mahallemizde 4 evde hasar meydana geldi. Ayrıca tarım aletleri, iş makineleri, motosikletler, tarım alanları da yandı” dedi.

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi ve ilgili kurumlar tarafından detaylı bir araştırma yürütülüyor. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma devam ederken, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Exit mobile version