Yangın felaketinden bir acı haber daha geldi: Ölü sayısı artıyor

Yangın felaketinden bir acı haber daha geldi: Ölü sayısı artıyor

Büyük Çapta Tarımsal Zarar

Yangında sadece insanlar değil, hayvanlar da büyük zarar gördü. 556 küçükbaş hayvan öldü, 250 yaralı hayvan ise sahiplerinin onayıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvan ise veterinerler tarafından tedavi edilmekte.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Hayvan Kayıpları ve Zararın Boyutu

Yangın, Diyarbakır’da 8 bin 100 dönüm, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden oldu. Toplamda 5 bin 450 dönüm ekili arazi yangında kül oldu. Bu büyük felaket, tarım alanlarında da ciddi zararlar doğurdu.

Yardım ve Soruşturma Çalışmaları

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yangının neden olduğu zararları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği’ne 3 milyon lira, Mardin Valiliği’ne ise 2 milyon lira kaynak aktarıldığını duyurdu. Yangının çıkış nedenini araştırmak üzere Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Hastanede Vefat Edenler ve Tedavi Süreci

Yangından etkilenen 73 kişi tedavi edilerek taburcu edildi. Ancak, tedavisi devam eden 3 kişiden Zekiye Erdenli, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erdenli’nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemler sonrası Çınar ilçesi Yazçiçeği Mahallesi’nde toprağa verildi.

Exit mobile version