Yanlış Ameliyat Sonucu Ölüm: Florida’da Şok Olay

ABD’nin Florida eyaletinde, bir doktorun yaptığı ameliyat sırasında yanlış organı alarak William Bryan’ın ölümüne yol açtığı iddia edildi. Olay, The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Bryan’ın ailesinin avukatı tarafından gündeme getirildi.

Ailesinin açıklamalarına göre, Alabama’da yaşayan 70 yaşındaki William Bryan, eşi Beverly ile Florida’daki kiralık evlerinde bulunduğu sırada sol tarafında ağrı hissetti ve hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Bryan’ın dalağında bir sorun tespit edip ameliyat önerdi. Başlangıçta bu teklife sıcak bakmayan aile, hastanedeki doktorlar tarafından ikna edildi.

Avukat, Doktor Thomas Shaknovsky’nin, 21 Ağustos’ta gerçekleştirilen ‘kapalı dalak ameliyatı’ (laparoskopik splenektomi) sırasında William’ın dalağı yerine karaciğerini aldığını iddia etti. Shaknovsky’nin, ameliyat sırasında alınan organın dalak olduğunu öne sürdüğü ve hastanın ölümünden sonra gerçekte karaciğerin alındığının anlaşıldığı belirtildi.

Avukat, Shaknovsky’nin 2023 yılında başka bir hastayla ilgili benzer bir durum yaşandığını, bu hasta için de gerekli organın değil, pankreas parçalarının alındığını öne sürdü. Bu davanın gizlice çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Bryan ailesinin avukatı, Shaknovsky’nin meslekten el çektirilmesini talep ettiklerini belirtti. Hastane yönetimi ise, konu hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Exit mobile version