Yazlıkları kaldırın döne döne geliyor! Tüm Türkiye hazır olsun: 4 gün boyunca nefes aldırmayacak

Yazlıkları kaldırın döne döne geliyor! Tüm Türkiye hazır olsun: 4 gün boyunca nefes aldırmayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı görülecek.

Bir an itibariyle Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan Çarşamba günü ise Orta Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun güneybatısında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Uyarıların yapıldığı bir diğer gün Perşembe günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İç Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı önümüzdeki bir haftalık süreçte Ankara’da 20, İstanbul’da 17, İzmir’de 25, Adana’da 24, Samsun’da 19, Diyarbakır’da 22 derece civarında seyredecek.

Exit mobile version