Yeni dönem başladı! Bundan sonra böyle olacak

Yeni dönem başladı! Bundan sonra böyle olacak

Kamu Kurumlarının Harcamalarında Kısıtlamalar

Doğal afetler, salgın hastalıklar ve güvenlik hizmetleri gibi zorunlu harcamalar genelgenin kapsamı dışında tutulacak. Kamu hizmetleri ve yatırım projeleri, belirlenen bütçe sınırları içinde yürütülecek.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Acil Durumlar ve Özel Harcamaların Kapsamı

Kamu kurumları, kendi mevzuatlarında belirtilen faaliyet alanları dışında herhangi bir harcama yapmayacak. İhalelerde gereksiz unsurlar dahil edilmeyecek, ölçek ekonomisinden yararlanmak için ortak alım yöntemi tercih edilecek.

Taşınmaz Edinimi ve Kullanımı

Yurt içi ve yurt dışında yeni hizmet binaları, lojmanlar ve sosyal tesisler için 3 yıl süreyle herhangi bir edinim veya kiralama yapılmayacak. Mevcut tesisler ise ekonomiye kazandırılacak, lojman kiraları yeniden belirlenecek.

Resmi Taşıtların Edinilmesi ve Kullanımı

Kamu kurumları, 3 yıl süreyle yeni taşıt alımından kaçınacak. Acil durumlar dışında, mevcut taşıtların dönüşümü ve ekonomik yöntemlerle temini sağlanacak.

Haberleşme Giderlerinde Verimlilik

Haberleşme giderleri, hizmet gereksinimleri ve teknolojik imkanlar çerçevesinde gözden geçirilecek. Cep telefonu kullanımı sınırlanacak, yazışmalar elektronik ortamda yapılacak.

Personel Görevlendirmeleri ve Eğitimleri

Kamu kurumlarının eğitim ve benzeri faaliyetleri uzaktan erişim yöntemiyle gerçekleştirilecek. Zorunlu durumlar dışında yurt dışı görevlendirmelerinde harcamalar kısıtlanacak.

Basın ve Yayın Giderlerinde Kısıtlamalar

Kamu kurumları, basın ve yayın giderlerini minimum seviyeye indirecek. Basılı yayınlar elektronik ortamda yapılacak, gazete abonelikleri durdurulacak.

Malzeme ve Teçhizat Alımlarında İhtiyat

Büro malzemeleri, makine-teçhizat ve demirbaş alımları üç yıl süreyle kısıtlanacak. Sadece zorunlu ihtiyaçlar için alımlar yapılacak.

Exit mobile version