‘Yenidoğan Çetesi’ndeki Hemşirelerden Kan Donduran İtiraflar: Skandalları Tek Tek Anlattılar

‘Yenidoğan Çetesi’ndeki Hemşirelerden Kan Donduran İtiraflar: Skandalları Tek Tek Anlattılar

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan haksız kazanç sağlamak amacıyla 12 bebeğin göz göre göre ölümüne neden olan çetenin üyelerinin ifadeleri ortaya çıktı.

Bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınan Sema U. “Bağcılar TRG Hospitalist Hastanesi’nde yoğun bakım bölümü sorumlu hemşiresi olarak çalışmaktaydım. Hastanenin o dönemki Müdürü Murat Mantuş’tu. Mantuş’un müdür olarak çalıştığı dönem içerisinde doktor Fırat Sarı ve ekibi hastanede bulunmaktaydı ancak resmi olarak hastanede sorumluluğu olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Çetenin lideri olduğu belirtilen Sarı’nın hastanede olduğu dönemde yaklaşık 2 hafta yoğun bakım servisinde görev yaptığını söyleyen Sema U. “Çalıştığım sürede hastaların taburcu olma süresinden çok fazla sürede hastanede yatış gösterildiği için bu durumdan rahatsız olarak kendim istifamı sundum. Bu dönem içerisinde Fırat Sarı bana yoğun bakım sorumlularına fazladan ücret vereceğini söyledi ve bana da bu teklifi iletti ancak ben kabul etmeyerek istifamı sundum” diye konuştu.

Kendisine telefon görüşmesinde bir hasta hakkında “Bu da bir 80, 82 oluyor sonra 98 oluyor artık ben bıraktım ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya” şeklinde kurduğu cümle sorulan şüpheli Çağla Durmuş ise “O andaki gerginlikte söyledim. Hastaya yapılması gereken her şeyi yaptık. Yapılacak ve yapılmayacak olan işlemlere doktorlar karar verir hemşireler uygulamasını yapar” dedi.

Şüphelilerden hemşire Hakan Doğukan Taşcı ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği belirtti.

Yenidoğan bebeklerin para kazanmak amacıyla sağlıkları tehlikeye atılarak başka hastanelere sevk edildiğini anlatan Taşcı, Fırat Sarı’nın talimatıyla doktor Şeyhmus Çelik’in yerine rapor hazırladığını ifade etti.

Exit mobile version