‘Yenidoğan Çetesi’ni ortaya çıkaran Malik Türkay Esin konuştu: Kayıtları görmesem korku filmi olduğunu düşünürdüm

‘Yenidoğan Çetesi’ni ortaya çıkaran Malik Türkay Esin konuştu: Kayıtları görmesem korku filmi olduğunu düşünürdüm

Esin ve ekibi işin ciddiyetini öğrendiklerinde, yaptıkları denetim ve araştırmaların CİMER ihbarını doğruladığını fark etti ve özel bir çalışma yürütmek istedi. Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nun, “Sonuna kadar gidin” diyerek destek olduğunu ifade eden Esin, “Kayıtları dinlemesem, görmesem, bunun bir korku filmi ya da kasıtlı olarak sağlık camiasını kirletmek amacıyla yapılabilecek bir iş olduğunu düşünürdüm.” şeklinde konuştu.

Şu anda Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Malik Türkan Esin, o dönem yürütülen çok titiz ve gizli araştırmanın konuyu ortaya çıkardığını açıkladı.

Yenidoğan skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı’nda görevden alma

Dr. Esin, sürece dair şu bilgileri verdi:

“2023 yılbaşı sonrası biz normal denetimlerimizi yaparken üçüncü ayda gelen bir CİMER şikayetinde bir hastane ismi verilerek burada çalışan doktorun daha önce bir terör örgütü ile irtibatlı olması nedeniyle cezai işleminin olduğu ve bu kişinin bir organizasyonla yenidoğan bebeklerle ilgili yoğun bakımlarda organize bir şekilde SGK’yı dolandırmak amaçlı işlemler yaptığı yönünde bilgiler vardı. Hem hakkında ihbarda bulunan hastane hem diğer hastaneleri bu gözle de denetlemeye başladık. Ayrıca o güne kadar tutanak tuttuğumuz, cezai işlem başlattığımız veya yasal işlemleri devam eden kurumlarla ilgili geriye dönük tekrar inceleme yaptık.”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı “Yenidoğan çetesi” hakkındaki iddianamede “bilgi sahibi’ sıfatıyla ifadelerine yer verilen Dr. Esin, İstanbul Emniyeti’nin de sürece dahil edildiğini ve çete üyelerinin bu sürecin ardından tutuklandığını kaydetti. Dr. Esin, “Para için bebeklere zarar veren bir yapı, bazı bebeklerin daha fazla zarar görmeden bu işin önüne geçebilmek için yaptığımız (belge ve gözlemlere dayalı) denetimler yeterli olmayacaktı. Bu kişilerin kendi aralarındaki konuşmaları, kayıtları, mesai sonrası görüşmeleri ve takipleri gerekiyordu. Bunun için de polisle çalışmaya ihtiyaç vardı.” dedi.

Bunun ardından İstanbul Emniyeti de özel bir ekip kurdu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden verilen isimler, tutanaklar incelendi. Belli kişilerin telefonları dinlendi, takipleri yapıldı, harcamaları kontrol edildi.

Exit mobile version