Yenidoğan skandalında acılı babadan kan donduran açıklamalar: 5 bin lira istediler, naklimizi engellediler

Yenidoğan skandalında acılı babadan kan donduran açıklamalar: 5 bin lira istediler, naklimizi engellediler

Bebek ölümlerinden sorumlu 10 hastanenin kapısına kilit: Yenidoğanlar kamu hastanelerine sevk edildi

Esenler ve Esenyurt’ta bulunan özel hastanelerde tedavi gören hastaların sevki, gece saatlerinde ambulanslarla gerçekleştirildi. Esenler’deki hastanedeki hastalar kamu hastanelerine nakledilirken, Esenyurt’taki hastanede de benzer şekilde sevk işlemleri yapıldı. Her iki hastane de hastaların tamamının tahliyesinin ardından sağlık hizmetlerine son verdi.

Yenidoğan Çetesi skandalının ortasında yer alan hastanelerden birinde bebeğini kaybeden Cemil Imrak, yaşadığı acıyı ve öfkesini dile getirdi. Bebeğinin doğduktan sonra sağlıklı olduğunu belirten Imrak, doktorların ilk iki gün boyunca bebeğin iyi durumda olduğunu söylediklerini ifade etti. Ancak üçüncü gün hastaneye gittiklerinde, doktorların kendilerine “Her şeye hazırlıklı olun, bebeği kaybedebiliriz ya da hayatta tutabiliriz” dediklerini aktardı.

Cemil Imrak

Imrak, hastane yetkililerinin bebeğin kalp sorunları olduğunu belirttiklerini ve bir kalp doktoru getirmek için 5 bin lira para talep ettiklerini söyledi. Parayı elden verdiklerini belirten baba, daha sonra doktorların bebeğin damarlarının tıkalı olduğunu ifade ettiğini anlattı. Bebeğini başka bir hastaneye götürmeyi teklif ettiğini söyleyen Imrak, çetenin lideri olduğu öne sürülen Doktor Fırat Sarı’nın kendisine, “Bebeği yolda kaybedebiliriz, durumu kritik” dediğini belirtti.

Exit mobile version