‘Yenidoğan’ Skandalında Yeni Gelişme! Şüpheli 2 Hastane Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

‘Yenidoğan’ Skandalında Yeni Gelişme! Şüpheli 2 Hastane Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Habertürk’te yer alan habere göre; şüpheli olarak ifadesi alınan Özel Birinci Hastanesi’nin sahibi Dr. Ali Aksu, 2003 yılından itibaren aktif olarak çalıştığını belirterek “Bunlar Birinci Göz Hastanesi, Birinci Diş Hastanesi, Argıs ilaç ve Beymed ilaç, Beymed sağlık şirketlerinin sahibi ve yöneticisiyim. Herhangi bir lakabım takma adım yoktur” dedi.

Savcılığın saydığı isimler hakkında ‘kimleri tanıyorsun’ sorusuna ise Ali Aksu şu cevabı verdi:

“Dursun Eryılmaz isimli şahsı tanırım. Şahsı birinci hastanesinde daha önceden çalışan çocuk doktoru olarak bilirim. Fehmi Alperen isimli şahsı tanırım. Hastanemize gelen hasta olarak bilirim. Fırat Sarı isimli şahsı tanırım. Bize hastanede çalışacak eleman hususunda yardımcı olduğu için tanırım. Kendisi doktor olduğu için tanırım. Gıyasettin Mert Özdemir isimli şahıs eğer benim tanıdığım mert isimli şahıs ise 2021 yılında kapanan Bağcılar yeni iklim hastanesinde çalıştığını hatırlıyorum. Buradan tanırım. Hakan Doğukan Taşçı birinci hastanesinde yaklaşık olarak 5-6 ay çalıştığını hatırlıyorum. Şeyhmus Çelik isimli şahsı birinci hastanesinde çocuk doktoru olarak çalıştığı için tanırım. Ahmet Atilla Yılmaz Medilife isimli hastanenin başhekimi olarak bilirim. Yukarıdaki şahıslardan herhangi bir husumetim olan yoktur.”

Ali Aksu, çete lideri Fırat Sarı ile yapılan cep telefonu görüşmelerine ise; “Fırat Sarı adlı şahıs ile olan görüşmem, iş ile ilgili olan rutin konuşmalarımızdır. Diğer görüşmeler ile ilgili herhangi bir bilgim yoktur. Benimle olan görüşmede herhangi bir yasa dışı konuşma olmamıştır.

Yöneticisi olduğum birden fazla şirket vardır hepsini ayrı ayrı takip etmem mümkün değildir. Genel olarak şirketlerin genel müdürleri bulunmaktadır iş ve işleyişi atamış olduğum genel müdürler takip etmektedir. Konu ile ilgili olarak anlatacaklarım ve bildiklerim bunlardan ibarettir” dedi.

Başlatılan soruşturma kapsamında ruhsatı iptal edilen Özel Güney Hastanesi sahibi Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu’nun da şüpheli olarak ifadesi alındı.

Suçlamalar hakkında ifade vermek isteyen Yurtoğlu, “İstanbul Esenler Güney Sağlık Hizmetleri isimli hastanenin ortağıyım, İstanbul Başakşehir de 3 adet dairem vardır, İstanbul Kadıköy fener yolunda 2 adet dairem bulunmaktadır, İstanbul Etiler de 1 adet dairem bulunmaktadır, Sakarya Karasuda ve İstanbul Büyükçekmece de 1 er adet yazlığım bulunmaktadır. İstanbul Esenlerde bulunan Güney Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. ünvanlı firmada şirket ortağıyım. Daha önce hakkımda kolluk kuvvetlerince işlem yapılmadı. Herhangi bir suçtan ceza almadım” dedi.

Exit mobile version