Yetkililer uyarıyor: Aşırı sıcaklarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!

Yetkililer uyarıyor: Aşırı sıcaklarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!

Eyyam-ı bahurun olarak öğrenilen bu sıcak hava dalgası, bazen “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” veya “Afrika sıcakları” gibi terimlerle de ifade ediliyor. Özellikle iç bölgelerde, mevsim sıradanlarının 4 ila 8 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanması beklenirken, Ege ve Akdeniz kıyılarında, ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de mevsim sıradanlarının 2 ila 4 derece üzerinde sıcaklıkların görülmesi öngörülüyor.

Her sene olduğu gibi ağustos ayının ilk günlerinde çöl sıcakları, Türkiye’nin güney ve batı bölgelerini tesiri altına alarak kendini göstermeye başlıyor. Eyyam-ı bahurun olarak adlandırılan bu yarıyıl, yaz mevsiminin azami sıcaklıklarının yaşandığı günleri kapsıyor. Özellikle Türkiye’nin güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı varsayım ediliyor. Yetkililer yurttaşlardan, güneş çarpmasına karşı tedbir alması istiyor.

Ankara’da hava sıcaklığının 34-35 derece ortamında olacağı varsayım ediliyor. Ancak hafta sonuna doğru bu sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkabileceği öngörülüyor. İzmir’de ise sıcaklık 36-37 derece aralığına yükselirken, İstanbul’da hava sıcaklığının takribî 34 derece ortamında izleyeceği öngörülüyor.

Ankara Valiliği ise sıcak hava dalgası sebebiyle yurttaşları uyarmış gidişatta. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunanların, yaşlıların ve çocukların, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında önlemli olmaları gerektiği mevzusunda ihtarda bulunuyor.

Sıcak hava dalgasının tesiri, hafta başına kadar ülke genelinde sezilmeye devam edecek. Ancak, 3 Büyük şehirde İstanbul, Ankara, İzmir bu hafta yağış beklenmiyor. Hava sarih ve güneşli bir biçimde izleyecek.

Exit mobile version