Yılda 3 kez ürün veriyor, tarlada kilosu 10 TL’yi buluyor! Vitamin ve mineral deposu olarak biliniyor kalorisi sıfır olarak en ç

Yılda 3 kez ürün veriyor, tarlada kilosu 10 TL’yi buluyor! Vitamin ve mineral deposu olarak biliniyor kalorisi sıfır olarak en ç

Bilecik’in Söğüt ilçesinde kurulan seralarda Sabahın erken saatlerinde işbaşı yapan üreticiler, salatalık hasadına hız kesmeden devam ediyor. Yılda 3 kez ürün alınan hasatla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Yıldırım, 8-10 TL arasında toptan satış yaptıkları salatalıkların Bu yıl hava şartları nedeniyle dökümün az olduğunu söyledi. Yıldırım, “Geçen seneki rekolteyi toplayabilir miyiz bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Cucumis sativus türüne ait bir sebze olarak tüketilen salatalık, kavun ve karpuz gibi yakın akrabalığı bulunan bitkilerle ortak grupta yer almaktadır. Anayurdu Kuzey Hindistan olan salatalık günümüzde ılıman ve tropikal iklimlerde yaygın olarak yetiştiriliyor.

İçerisinde %96 su içeriği ile birlikte ferahlatıcı bir sebze olan salatalık, özellikle yaz sıcaklarında sıklıkla tüketilmektedir. Türkiye’de salatadan cacığa kadar pek çok farklı alanda kullanılan salatalık C vitamini, K vitamini, potasyum ve magnezyum gibi önemli vitamin ve mineralleri de içerisinde barındırır.

Çiğ olarak salatalarda, sandviçlerde ve mezelerde kullanılan salatalık turşu, cacık ve ayran gibi çeşitli yemeklerde de kullanılmaktadır. Salatalık yalnızca sebze olarak değil tohum olarak da salatalarda ve çorbalarda kullanılıyor.

Exit mobile version