Zamlara 3 ay kala ortaya çıktı! İşte emeklilerin alacağı zam, saray kulislerinden sızdırıldı

Zamlara 3 ay kala ortaya çıktı! İşte emeklilerin alacağı zam, saray kulislerinden sızdırıldı

Eylül enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memurlar ve emekli memurlar için maaş artış oranları da merak konusu oldu. Yapılan toplu sözleşme görüşmeleriyle birlikte, memurlar ve emekli memurlar yüzde 19,31 oranında zam aldı. 2023 yılı Ocak ayında yapılan zamlarla birlikte, memur maaşlarında yıllık artış yüzde 86,16 seviyesine ulaştı. Temmuz ayına kadar ise, yılın ilk yedi ayında enflasyon oranına bağlı artış yüzde 28,76 olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini sabit tutarak, yüzde 38’lik bir oranda beklediğini açıkladı. Bununla birlikte, üst sınırın yüzde 42 olabileceği de belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yıl sonunda enflasyonda düşüş beklentilerinin devam ettiğini vurguladı. Bu tahminler, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Merkez Bankası’nın yüzde 38’lik yıl sonu tahmini gerçekleşirse, memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı çok düşük kalabilir. Ocak ayında toplu sözleşme kapsamında yapılacak yüzde 6’lık zam, tahmin edilen enflasyon farkı ile birleştiğinde yüzde 6,62 seviyesinde bir artış anlamına geliyor. Ancak, eğer üst sınır olan yüzde 42 gerçekleşirse, memurların maaş artışı yüzde 9,70’e kadar yükselebilir.

Exit mobile version