Zeren Ertaş’ın öldüğü asansör faciasında cezalar belli oldu: 1 sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün 3 sanığa 2 yıl 11 ay hapis

Zeren Ertaş’ın öldüğü asansör faciasında cezalar belli oldu: 1 sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün 3 sanığa 2 yıl 11 ay hapis

KYK yurdundaki asansör kazası davasında yeni gelişme! 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti

Davanın son duruşmasında, asansör bakım firması yetkilisi Mustafa B, montajı yapan firmanın sahibi Halil T, makine mühendisleri Uğur İ. ve Ramazan A. ile elektrik mühendisi Nuri M. yargılandı. Mahkeme heyeti, Mustafa B’yi “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar Halil T, Ramazan A. ve Uğur İ. ise aynı suçtan 2 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, bu sanıkların tutukluluk sürelerini dikkate alarak hemen serbest bırakılmasına karar verdi. Hakkında kast ve taksir bulunmadığı belirlenen Nuri M. ise beraat etti.

Duruşmada savcı, bilirkişi raporunda asansörün bakım ve onarımının yeterince yapılmamasının kazanın ana etkeni olduğunu belirtti. Mustafa B’nin tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların ise tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim 2023’te meydana gelen asansör kazasında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında asansör bakım firması yetkilisi, asansörü monte eden firmanın sahibi ve 2 mühendis tutuklanmıştı.

Exit mobile version