2024 Temmuz ayı emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Zam tutarları netleşmeye başladı

2024 Temmuz ayı emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Zam tutarları netleşmeye başladı

Yılın ilk yarısında belirlenen zam oranları, 2024’ün ikinci yarısında da etkisini sürdürecek. Ocak ayından itibaren memur maaşlarına yüzde 15, emekli maaşlarına ise yüzde 18,70 zam yapıldı. Ancak bu zamlar, Mayıs ayı enflasyon oranı olan yüzde 22,7’ye göre kümülatif olarak hesaplanacak. Haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla birlikte Temmuz maaşları netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşları 10 bin liraya yükseltildi. Ancak enflasyon rakamları kök maaşlara da yansıyacak. Beş aylık kümülatif enflasyon artışı yüzde 22,7 olarak belirlendi ve Haziran verileriyle birlikte Temmuz ayı maaşları için beklenti oluştu.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, e-Devlet üzerinden kolayca kök maaşlarını hesaplayabilirler. SSK için “4A Emekli Aylığı” ve Bağ-Kur için “4B Emekli Aylığı” araması yaparak, açılan sayfalarda kök maaşlarını detaylı olarak görebilirler. Bu bilgiler, emeklilerin mali planlamalarında önemli bir rol oynamaktadır.

2024 Temmuz ayı itibarıyla yapılacak memur ve emekli zamları, ülke ekonomisinin ve enflasyonun seyrine göre şekillenecek. Enflasyon oranlarındaki artış veya azalışlar, maaşlara yansıyan enflasyon farkı ile doğrudan ilişkilendirilecek. Bu süreçte emeklilerin ve memurların maaşlarında gözle görülür bir artış veya düşüş olabileceği göz önünde bulundurularak, mali planlamalarını dikkatli bir şekilde yapmaları gerekmektedir.

Exit mobile version