2025 memur ve emekli zammı şekilleniyor: 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

2025 memur ve emekli zammı şekilleniyor: 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

TÜİK eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı: Kira artış oranı belli oldu

Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üç aylık dönemde, aylık enflasyon oranları TÜİK tarafından sırasıyla yüzde 3,32, yüzde 2,47 ve yüzde 2,97 olarak açıklandı. Bu veriler doğrultusunda üç aylık enflasyon farkı yüzde 8,92’ye ulaştı. Özellikle SGK ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden bu zam farkı kesinleşmiş durumda.

Ancak memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için yılın son üç ayında enflasyonun biraz daha yükselmesi gerekiyor. Mevcut duruma göre memurların enflasyon farkı alabilmesi için enflasyonun yüzde 0,99 daha artması gerekiyor. Önümüzdeki ekim, kasım ve aralık aylarında açıklanacak enflasyon verileri, 2025 yılı başında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı netleştirecek.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme hükümleri gereği Ocak 2025’te yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar. Buna ek olarak, yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı, yüzde 15’lik zammı aşarsa, fark da maaşlara yansıtılacak. Şu anki verilere göre, üç aylık enflasyon farkı yüzde 8,92 olarak hesaplanmış durumda. Ancak kesin zam oranı, 2024’ün kalan aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

Her ay açıklanan enflasyon oranlarına göre yapılan zamlar, Ocak 2025’teki maaşlara birikimli olarak yansıyacak.

Exit mobile version